12.05.2005 17:30

Arnadal

Møylandsletta II 7 - 5 3 6 av 6

Referat

Guttene fra Andebu gjorde jobben sin mot naboene fra sør. Arnadal hadde riktignok et par veldig gode spillere, men laget kom allikevel til kort mot et Andebu-lag som ikke spilte opp mot sitt beste i dag. Selv om vi vant 7-5 kom 3-4 av målene i mot oss etter svakt forsvarspill. Jeg hadde flyttet Tom Erland, Jostein og Jardar høyere opp på banen i denne kampen og det fikk vi nok svi litt for i forsvarsleddet. Utover i kampen savnet jeg raske spillere som Jostein og Jardar, og Tom Erland med sin styrke, i forsvarsleddet. Men alt i alt må vi være fornøyd over å vinne kampen og se positivt på det som var bra, nemlig angrepsspillet.

Vi startet kampen med disse spillerne:
Keeper: Fredrik - V. Back: Odd Jonas- H.Back: Sebastian - Midt: Tom Erland
V.Ving: Vetle - Spiss: Henrik og Jostein - H.Ving: Koresh.

Det var Arnadal som startet best og allerede etter to minutter scoret de. Det var egentlig ikke noen stor målsjanse og vi burde hatt kontroll på ballen, men litt fomling og misforståelse gjorde at Arnadal ledet 1-0.

Etter målet var det spill begge veier, men det var Arnadal som var best i denne perioden frem mot utligningsmålet. Det var Henrik som, etter en liten finte, fik drømmetreff og klinket ballen hardt midt i mål til utligning 1-1. Andebu kom mer med nå og det svinget begge veier. Men det var Arnadal som igjen tok ledelsen etter åtte minutters spill, etter nok et tafatt forsvarspill av Andebu.

To minutter senere fikk vi corner fra venstre. Henrik skøyt hardt mot første stolpe der en Arnadalspiller måtte gi retur. Og fra spiss vinkel satt Henrik inn sitt andre mål for dagen. Dermed var det balanse i regnskapet igjen.

Etter 10 minutter byttet vi alle utespillerne og vi hadde da denne oppstillingen:
Keeper: Fredrik  - V.Back: Thorbjørn - H.Back: Stian - Midt: Ole Henrik
V.Ving: Jørgen - Spiss: Andreas og Jardar - H.Ving: Kavian.
Mohammed (3 min) for Kavian

Etter spillerbyttet overtok Andebu mer og mer av spillet og uret viste 12 minutter  da Jørgen fant ut at han ville ta en av sine vante soloraid, og vel noe oppmuntret av en ropende trener på sidelinjen løp han fra egen banehalvdel, rundet tre-fire Arnadal-spillere som ikke klarte å holde følge, for så å sette ballen kontrollert bak keeper. For første gang var vi oppe i ledelsen.

De siste 12 minuttene var det spill begge veier uten at noen av lagene kom til de helt store sjansene. 3-2 ga også et ganske riktig bilde av kampen så langt.

I annen omgang hadde vi nok en ny oppstilling:
Keeper: Thorbjørn - V.Back: Odd Jonas- H.Back: Sebastian - Midt: Tom Erland
(Odd Jonas ut med skade etter 6 minutter - Sondre inn)

Annen omgang startet som første, og det var Arnadal som åpnet best. De presset oss veldig de første tre minuttene og ble da også belønnet med et mål etter 23 minutters spill av kampen. Det virket litt på Andebu-guttene som om de hadde tatt en liten pause i spillet. Og som i første omgang hevet de seg mer og mer utover i annen omgang. Etter 29 minutter fikk vi et frispark etter at en av Arnadal-spillerne handset skikkelig like uten for målområdet. Henrik tok dette og han forsøkte på skudd, men en Arnadal-spiller stoppet skuddet med en retur ut i feltet. Der sto Vetle som scoret sitt første mål for sesongen. For andre gang i kampen gikk vi opp i ledelse, da sto det  4-3. Dette var det siste disse spillerne gjorde i kampen og det var tid for spillerbytte igjen.

Siste ti minuttene av kampen hadde vi disse spillerne med:
Keeper: Thorbjørn - V.Back: Sondre - H.Back: Stian - Midt: Ole Henrik
Mohammed (5 min) for Ole Henrik

Nå ble det fullstendig Andebu-dominans ute på banen. Guttene rundspilte Arnadal etter alle kunstens regler og i det 31 minutt herjet Jørgen på høyre kant og fikk lagt inn en flott ball inn i feltet hvor det var flere Andebu-spillere. Kavian var den som tilslutt fikk en tå på ballen og det sto 5-3. Minuttet etterpå kom det nok en gang en stikkball fra Jørgen inn mot Arnadals mål. Denne gangen var det Andreas som fikk anledning til å avslutte, noe han gjorde med stil - Det sto 6-3.

Andebus siste mål, og 7-3 ledelse, var det Jørgen som sto for, og det kom etter litt klabb og babb på midtbanen. Men Jørgen gjorde alt selv og kontrollert skøyt han ned til venstre for en sjanseløs Arnadal-keeper. Men kampen var ikke over, det sto ennå seks minutter igjen. Men jeg tror sannelig de fleste Andebu-spillerne trodde de hadde vunnet kampen og gikk plutselig i dvale. Med ett så var det Arnadal som eide kampen og trillet ball i hatt med Andebu. På de siste seks minuttene scoret Arnadal to mål, henholdsvis i det 36 og 38 minutt. Og jeg tror det var bra ikke kampen varte lenger for vi var virkelig under press de siste minuttene.

Uansett vant vi og jeg er stolt av hva guttene "mine" presterer!

Kampes overraskelse: Tom Erland gjorde en overraskende bra jobb på midtbanen og det viste seg at han har kvaliteter fremover på banen også, selv om han stort sett har spilt i forsvaret. Derfor kåres han til kampens overraskelse.

Jeg har en formening om hvem som var bestemann i dag, men som jeg skrev i forrige referat, det holder jeg for meg selv...!