23.05.2005 18:00

Kodal

Kodal IPL 4 - 7 3 9 av 9

Referat

For tredje kamp på rad vant guttene en solid seier. Som sist begynte det ikke helt bra, og vi lå under tre ganger før vi tok føringen i kampen. Etter bare tre minutter scoret Kodal og guttene ble totalt overrumplet av den gode spissen til Kodal, som rundspilte forsvaret vårt de første minuttene av kampen.

Vi startet kampen med disse spillerne:
Keeper: Fredrik - V. Back: Sondre- H.Back: Sebastian - Midt: Kavian
V.Ving: Stian - Spiss: Andreas og Henrik - H.Ving: Odd-Jonas

Kampen startet noe tamt fra Andebu's side og det var Kodal som trykket på fra start. Det skulle ikke gå mer enn tre minutter før Kodals meget gode spiss rundspilte både midtbanen og forsvarerne til Andebu, før han satte inn sitt, og kampens første mål.

Etter det første målet skjerpet guttene seg noe, men det ble litt for tett spill og vi slet med å komme ut på kantene. ikke fordi Kodal hindret oss, men rett og slett for at gutten glemte seg litt. Men vi fikk endelig et utligningsmål etter 6 minutters spill. Det kom ved et veldig flott langskudd av Henrik.

Frem mot det første byttet jevnet spillet seg ut noe og det ble mye spill på midtbanen, men det var nok Kodal som hadde et lite overtak så langt. Andebu-guttene var imidlertid frempå i det syvende minutt og Odd-Jonas hadde en kjempemulighet, men ballen ble stoppet på streken. Hjemme-laget fikk straffe i det 9 minutt, da Stian var uheldig å handse innen for målområdet, etter en reflekshandling. Straffen ble satt kontant i mål uten sjanse for keeper.

Etter 10 minutter byttet vi alle utespillerne og vi hadde da denne oppstillingen:
Keeper: Fredrik  - V.Back: Tom Erland - H.Back: Vetle - Midt: Jardar
V.Ving: Mohammed - Spiss: Thorbjørn og Jørgen - H.Ving: Koresh.
(Jostein inn for Tom Erland etter 5 minutter)

Etter byttet overtok vi mer av spillet og farten ble mye større, og det ble også mer spill på kantene. Det er mye lettere å spille ball når vi får strukket ut spillet. 12 minutter ut i kampen fikk Jørgen kjempetreff og dundret ballen i mål fra omtrent 15-16 meter. Vi var igjen ajour.

To minutter senere var "superspissen" til Kodal igjen frempå og også han scoret på et langskudd denne gang. Dermed lå vi igjen under, nå 3-2.

Fredrik var ute å reddet flott like etter, da Kodal presset på fra høyre kanten. En ball jeg var sikker på skulle gå i mål, men en våken keeper reddet oss fra nok et mål i mot. Det vaiet litt att og frem, men det var vi som igjen skulle få et utligningsmål. Det kom etter mye kamp om ballen nede ved målområdet til hjemmelaget. Litt lenger ut og alene fikk Mohammed snappet ballen, og sentret til Jørgen som lå å lurte på venstre kant. Jørgen lar seg som regel ikke be to ganger, og han skøyt ballen fint forbi klynga med Kodal-spillere og i mål.

Vi fortsatte presset etter utligningsmålet, og minuttet før pause var Koresh på tur med ballen. Han gikk helt fra egen banehalvdel og rett på mål, og mens trenere hylte på sidelinjen at han måtte sentre til Jørgen som sto umarkert på venstre kant, tok like godt Koresh og skøyt fra borti 20 meter. Noe som overrasket både meg og keeper, for ballen satt klistret i nettmaskene. Dermed kunne vi gå til pause med et lite psykologisk overtak med 4-3 ledelse.

I annen omgang hadde vi nok en ny oppstilling:
Keeper: Ole Henrik - V.Back: Sondre - H.Back: Sebastian - Midt: Andreas
V.Ving: Tom Erland - Spiss: Kavian og Jørgen - H.Ving: Jostein.

Akkurat som i forrige kamp ble det mye, mye bedre spill av guttene etter hvilen. Det ble allikevel ikke de helt store målsjansene før Jørgen fikk mål etter et soloraid, denne gangen på venstre side. Han skøyt fra skrått hold og via stanga og i mål. Da viste uret 6 minutter ut i omgangen.

Tre minutter senere var Jørgen igjen på farten og etter noe klabb og babb rett foran målområdet fikk han driblet av et par forsvarere og flikket ballen forbi keeperen. Dermed hadde vi øket ledelsen til 6-3.

Siste ti minuttene av kampen hadde vi disse spillerne med:
Keeper: Ole Henrik- V.Back: Koresh - H.Back: Odd-Jonas - Midt: Thorbjørn
V.Ving: Vetle - Spiss: Stian og Mohammed - H.Ving: Jardar.
(Henrik inn for en skadet Jardar etter 2 minutter)
(Jardar inn for Stian etter 6 minutter)

Ole Henrik var veldig godt ute på et par gode sjanser til Kodal like etter spillerbyttet, og gjorde faktisk en sterk prestasjon som målvakt, noe som ikke var veldig uventet, da jeg vet han er en tøffing i annen lek!

Hjemmelaget fikk nok et mål på en dødballsituasjon. Koresh hadde i forkant vært litt for hardhendt mot en motspiller, noe som resulterte i frisparket. Avstanden til mål var omtrent 15 meter. Ballen ble ikke slått altfor hardt, men hadde stor høyde, og selv om Ole Henrik fikk fingertuppene på ballen, ble ballen dømt innenfor. Noe jeg tror var en rett avgjørelse, selv om ikke alle var enig i det!

Etter å ha presset hele tiden etter Kodals siste mål slo Andebu tilbake da det sto igjen fem minutter av kampen. Denne gangen var det Henrik som kom seg fint oppover venstre kant, hvorav han slo en crossball over til Stian. Stian gikk nesten halt ned til dødlinjen for å slå et innlegg, men ballen gikk i stedet i mål.

De siste fem minuttene av kampen var Kodal mer med, og hadde et par gode muligheter, da forsvaret ikke var observante nok på langballer opp til spissen. Men vi rei av situasjonene og kampen endte dermed 7-4 til Andebu.

Kampes overraskelse: I dag var det ingen som overrasket meg spesielt.

Jeg har en formening om hvem som var bestemann i dag, men som jeg skrev i forrige referat, det holder jeg for meg selv...!