06.06.2005 17:30

Kvelde

Møylandsletta 7 - 6 3 12 av 12

Referat

Etter en tafatt start, som begynner å bli en vane, lå guttene under med to mål allerede etter 5 minutter. Og jeg sto å grudde meg til resten. Men de tok seg litt sammen etter hvert og vi kunne gå til pause med 2-3 til gjestene fra Kvelde. I pausen var det nok av beskjeder å gi og vi ble enige om å skjerpe oss i annen omgang. Det gjorde guttene til gangs, og etter en meget jevn match tok vi vår fjerde strake seier. Resultatet ble til slutt 7-6.

Vi startet kampen med disse spillerne:
Keeper: Sebastian
Back V: Ole Henrik - Back B: Jostein
Midtbane V: Sondre - Midtbane H: Stian
Spisser: Jørgen og Tom Erland

Første omgang startet forferdelig for Andebu i dag, og jeg må innrømme at de første fem minuttene fremsto som et mareritt. Nå har det jo blitt en vane da, at vi starter dårlig og kommer oss utover i kampen, men sjelden har jeg sett guttene så lite konsentrerte og slappe i starten av en kamp.

Etter bare et minutts spill var Kvelde i føringen. Ingen Andebu-spillere ville ha ballen og da var det jo greit for angriperen til Kvelde å sette ballen i nota bak Sebastian som ikke kunne lastes for scoringen.

Fem minutter ut i omgangen var det nok en gavepakning til gjestene da forsvaret igjen åpnet seg som en bok, og det var bare for spissen til Kvelde å brenne til fra 12 meter, rett i mål. Også denne gang utagbart for Keeperen. 2-0 altså, etter fem minutter. Fra da av gikk smella til undertegnede rimelig jevnt resten av kampen...!

Etter 10 minutter byttet vi alle utespillerne og vi hadde da denne oppstillingen:
Back V: Fredrik - Back B: Jardar
Midtbane V: Odd-Jonas - Midtbane H: Henrik
Spisser: Thorbjørn og Andreas

Rett etter byttet gikk vi rett i angrep og det hjalp litt med friske bein og det var Henrik (tror jeg) som sto for målet. Jeg så ikke angrepet da det var noe annet å styre med...!  Men redusering var det i alle fall, og det ga oss et lite puff.

Men! Bare minuttet senere var Kvelde på farten igjen og en driblefant satt to av forsvarerne våre ut av spill og kunne sette ballen greit inn fra venstre side og bort i motsatt. 3-1 til gjestene og det var de som hittil hadde hatt det største trykket i kampen. Men Andebu kom sakte men sikkert inn i kampen og overtok litt av spillet de siste fem minuttene.

Jeg har forsket litt på plasseringer i år, og blant annet forsøkt Tom Erland som angriper i steden for forsvarer. Det er nok en posisjon jeg tror han får gjort enda større nytte av, for i dag jobbet han veldig godt på spissplassen. I det 17 minutt utfordret Tom Erland Kvelde-forsvaret og fikk forsøkt skuddfoten. En utespiller var oppe og reddet med hendene, og det var duket for sesongens første straffe. Det var naturlig at Tom Erland tok den da en spiss må lære å takle slike situasjoner, selv om det nok kan være en prøvelse mange ganger. Men Tom Erland gjorde som vi har trent på mange ganger, og satte ballen nesten helt oppe i krysset. Vi nærmet oss nå, og på stillingen 2-3 til pause, øynet jeg et håp om seier.

I annen omgang startet vi med denne oppstillingen:
Keeper: Fredrik
Back V: Ole Henrik - Back H: Jostein

Etter et pratsom pause startet andre omgang som første sluttet. Guttene spilte nydelig fotball og vi har flere halvsjanser. Men det er i omgangens fjerde minutt at vi får det etterlengtede utligningsmålet. Jørgen er det som alene står for dette da han dribler av et par kveldespillere, og skyter hardt rett i nota.

Jørgen gjentar dette nok en gang minuttet senere, og vi er for første gang i føringen med 4-3 ledelse. Vi har Kvelde i kne i denne perioden og vi presser dem veldig nedover på banen. Bare to minutter etter forrige scoring er Jørgen igjen på farten. Nå på venstre side hvor han slår fint inn i feltet, der ballen til slutt havner hos Stian som skyter ballen i mål til en 5-3 ledelse.

Kvelde har ikke gitt seg ennå, og på en kontring klarer de å overliste forsvaret vårt og en umarkert Kvelde-spiss setter ballen enkelt forbi Fredrik i målet til 5-4.

Like før spillerbyttet er Jørgen og Stian i flott samspill igjen, men denne gangen er det Jørgen som klarer å nette. Stillingen er 6-4 nå.

Siste ti minuttene av kampen hadde vi disse spillerne med:
Back V: Thorbjørn - Back B: Andreas
Midtbane V: Sondre - Midtbane H: Vetle
(Tom Erland inn for en skadet Vetle etter 5 minutter)
(Koresh inn for en sliten Sondre etter 3 minutter)
(Jørgen inn for Andreas etter 9 minutter)

Guttene trodde nok de allerede hadde vunnet, for de slappet veldig av mot slutten og lot Kvelde overta spillet fullstendig. Det er alltid en tabbe og slappe av i sånne situasjoner - og tro at man vinner selv om man leder med to mål og det gjenstår fire minutter. Kvelde tok seg sammen og banket inn to kjappe mål i det 16. og 19 minutt. Først til redusering 6-5, og så utligning til 6-6.

Jeg hadde virkelig lyst til at guttene skulle vinne denne kampen og i det siste minuttet tok jeg ut Andreas og satte innpå Jørgen. Som i ett forsøk på å få det siste avgjørende målet. Det skulle vise seg å være en genistrek, for det første Jørgen gjør er å gå i angrep med ballen, dribler av en spiller, så en til, legger en perfekt ball inn i feltet som Tom Erland mottar på en glimrende måte. Han slår en like flott pasning til Koresh, som krangler ballen i mål med en vilje som bare han har.

Det er det siste som skjer, og dommer Rolf Christensen blåser av kampen. Det var en utrolig spennende kamp. Og like utrolig deilig kamp å vinne. Guttene viste virkelig lagmoral store deler av kampen, selv om det i perioder var litt slapt også. Men totalt sett er jeg veldig fornøyd med innsatsen

Kampes overraskelse: I denne kampen var det heller ingen som overrasket meg spesielt, men berømmer hele laget for god innsats.

Jeg har en formening om hvem som var bestemann i dag, men som jeg alltid skriver; det holder jeg for meg selv...!