31.08.2005 19:00

Flint 4

Granøfeltet, bane A 3 - 6 3 6 av 6

Referat

Denne gang var det Flint som ble satt på plass med 6-3 seier til gjestene fra bygda.

Vi kjørte med en oppstilling i første omgang, og Flint var nok litt hvassere foran mål i denne omgangen. Men det defensive spillet fungerte meget bra og Flint kunne gå til pause med 1-0 ledelse.

I annen omgang satt jeg innpå et noe mer offensivt lag, men som ikke var så gode defensive. Men det ble mer fart i spillet forover, med det resultat at Andebu-guttene kunne reise hjem med full pott.

FØRSTE OMGANG:

Som nevnt over startet vi kampen med flere defensive spillere en annen omgang. Dette ble gjort bevisst for å se hvordan de defensivt beste spillerne klarte seg mot et lag som presset.

Kampen begynte ganske jevnt, men Flint var som forventet, mye hvassere forover på banen enn Andebu, men guttene hadde sjanser foran mål de også, uten at det kom til de helt store avslutningene.

Forsvarspillet derimot fungerte veldig bra, og jeg var spesielt fornøyd med forsvarsarbeidet til hele laget i denne omgangen.

Gutten måtte se en ball i eget mål, og det foregikk slik:

Resten av omgangen ble preget av mye spill på midtbanen, dog med et lite overtak til hjemmelaget, men flere mål ble det ikke.

ANDRE OMGANG:

Etter å ha sett et Andebu-lag spille veldig god defensiv fotball i første omgang, var jeg nesten sikker på at seieren var i boks før annen omgang startet. Det med bakgrunn i at angrepsrekka er noe mer samspilte, men litt mer bekymret var jeg for det defensive spillet. Det med bakgrunn i at spillerne i denne omgangen ikke er så villige til å jobbe "hjem".

Det skulle vise seg å stemme ganske bra. Og allerede etter et minutt gikk hjemmelaget opp i 2-0 ledelse. Målene foregikk på denne måten:

2-6 etter 18 min.: Andebus siste mål for dagen er det Jørgen som står for, men best vil jeg huske den flotte nedtagningen til Henrik. Angrepet startet med innkast fra Vetle, som Henrik så nydelig tar ned og sender videre til Jørgen. Han får kranglet ballen i mål via stanga.
2-1 etter 8 min.: Første Andebu-målet kommer etter meget flott spill av Henrik, som fra venstre kant slår en nydelig ball inn i målområdet. Der treffer ballen Tom Erland, som flikker ballen videre til Thorbjørn som dundrer ballen i mål.
2-0 etter 1 min.: En av Flints angripere gjør en flott prestasjon på høyre kant, da han enkelt forserer to av Andebu-spillerne. Han stormer mot mål og skyter hardt ned til venstre for keeper.
1-0 etter 8 min.: En av de få gangene spillerne ikke var oppmerksomme og "sovnet" litt, var Flint flinke til å sette fart i angrepsrekka. En flott langpasning fra midtbanen til en rask spiss, som driblet enkelt av en av våre, og fosset mot mål. Spilleren plasserte ballen elegant ned til høyre for keeper, som var sjanseløs.

2-2 etter 11 min.: Utligningen kommer tre minutter senere, og skal bli starten på en liten målorgie for Andebu som i løpet av 10 minutter snur fra å ligge under, til å lede 6-2. Nå er det Jørgen som tar skjeen i egen hånd, og fra egen banehalvdel fosser han nedover venstre kant, skjærer innover mot mål og lurer ballen til side for keeper.

2-3 etter 12 min.: Tro kopi av forrig scoring, men denne gang er det Henrik som er på farten. Ikke mange klarer å følge Henrik når han første har fått opp dampen, ei heller noen av Flint-spillerne denne gang.
3-6 etter 20 min.: Siste målet er det hjemmelaget som får æren av å sette. Andebu-guttene er litt selvsikre, og sover i forsvar. Det straffer seg og fra venstre side foran mål kom en Flint-spiller og slo ballen kontrollert bak keeper.

2-5 etter 17 min.: Fra midtbanens høyre kant blir Jørgen felt. Jeg står rett ved, og ber han om å slå frisparket med en gang, før noen får summet seg. Jørgen ser det samme som meg, nemlig Henrik som står helt umarkert foran mål. Med en skuddfot som ligner mer og mer på David Beckhams sender Jørgen en delikat ball til Henrik, som like delikat tar ballen ned, og ekspederer den sikkert i mål.
2-4 etter 13 min.: Guttene øker ledelsen med dagens flotteste angrep. Henrik mottar ballen fra Nicolai, og han sprinter i kjent stil nedover venstre kantlinje. Fire meter fra dødlinjen slår han et perfekt innlegg til Jørgen som kommer på løp foran mål. Jørgen banker inn sitt andre for dagen.

Vel blåst for jeg vel si etter denne gode forestillingen.

Så lenge guttene spiller på kantene og slår inn foran mål - ja, da blir det mål. Dette så vi flere eksempler på i dag. Med Henrik på venstre og Jørgen på høyre som gode innleggere har vi en flott basis. Sondre, William og Mohammed i bakre rekke, gjorde en flott defensiv jobb i dag.

Keeperne gjorde også jobben sin, og kan ikke lastes for noen av målene.

Kampes overraskelse: Denne gang syntes jeg Mohammed ga enda litt ekstra i forholdt til hav jeg har sett tidligere. Og det var gledelig å se. Han hadde flere gode avklaringer, og flink til å måke ballen riktig retning.