Horten

Andebu hovedbane 4 - 4 1 4 av 6

Referat

Andebu damelag tok turen til Lystlunden i kveld for å møte Horten FK. Det ble en tøff kamp for damene våre, og "bestemødrene" fra Horten spilte nok på større erfaring rent taktisk enn det noe yngre Andebu-laget.

Horten-damene sjokkåpnet og scoret allerede etter åtte sekunder. Det kom etter avspark, lang crossball fra venstre mot høyre der en Horten-spiller dempet fint omtrent 7-8 meter fra mål, og dundret ballen utagbart tilside for vår keeper.

Tre minutter senere var hjemmelaget på farten igjen og etter litt fomling fra vår keeper økte de ledelsen til 2-0. Dermed var Andebu veldig på hæla etter bare tre minutter. Der og da så det ut som om kvelden skulle bli laaaang for Andebu. Det var Horten som presset mest de neste fem minuttene, men så smått begynte spillet og sitte for Andebu, og de tok mer og mer over spillet.

Elin hadde et par store sjanser i det 6. og 8. minutt men ble litt for stresset i skuddøyeblikket og skøyt høyt over på den første sjansen. På den andre kunne hun sendt til en umarkert Kaja, men valgte å skyte selv, men ballen gikk i stanga og ut. Andebu fortsatte å presse. Det fikk de da også betalt for etter 11 minutter da Kaja med stor vilje og kraft klarte å spille seg fri på høyre kant for så å legge inn til en umarkert Elin, som igjen bare hadde å kline til ballen. Dermed sto det 2-1 til hjemmelaget.

Etter reduseringen var det mye spill på midtbanen, men  det var Andebu som skapte mest og hadde ballen mest, men uten å komme til de helt store sjansene. Og når vi presset som verst var det at Horten fikk en kontringsmulighet som de tok godt vare på. Spissen deres klarte å drible av tre av våre spillere og keeper hadde ikke sjanse på redde skuddet. Da viste klokken 24 minutter.

To minutter senere hadde Andebu en mulighet på en dødballsituasjon, men frisparket som ble tatt av Anita gikk litt for høyt, og over mål. Like etter fikk vi en corner, og denne gang var Anita nok en gang sist på ballen, men også nå skøyt hun over.

Dermed så sto det 3-1 til Horten etter halvspilt kamp. Det ga ikke et helt rettferdig bilde av kampen så langt. De to kjappe målene i begynnelsen av kampen var greie nok, men det var Andebu som hadde ballen mest, og presset mest. Men effektiviteten og roen over spillet som Horten-damene kunne vise til var nok avgjørende for kampens utvikling.

Nye friske bein pluss enda større giv fra Andebu-damene skulle snu resultatet på hode i annen omgang. Linda spilt spiss i denne omgangen og hun gikk rett i angrep, men ble effektivt stoppet av forsvarspillerne til Horten. Kaja som spilte hele kampen som sentral midtbane og spilleopplegger fikk et eventyrlig treff på ballen og måket den opp i høyre kryss etter bare to minutters spill.

Fem minutter ut i omgangen var Linda på farten og kunne satt reduseringen, men en tøff forsvarer fikk presset henne såpass at skuddet gikk til side for mål. Tre minutter senere fikk Linn kjempetreff, men ballen gikk omtrent en "kilometer" over mål! Utligningen kom etter 9 minutter og igjen var det Kaja som var målscorer. Hun gjorde alt selv - dribla av et par forvirrede Horten-spillere, lada storslegga og dundret ballen helt ned til venstre for keeper.

Etter dette falt Andebu litt av og Horten fikk overta mer og mer av spillet. De presset voldsomt og gikk da også opp i en 4-3 ledelse da uret viste 19 minutter. Målet kom etter et langskudd, og keeperen vår hadde ingen mulighet til å redde skuddet.

Etter ledermålet våknet Andebu-damene igjen og kjempet seg inn i kampen, og var det førende laget. Det ble balanse i regnskapet igjen etter et fantastisk fulltreffer av Elin. Det var igjen Kaja som hadde den målgivende pasningen til Elin. Skuddet som gikk i høyre stang og inn tente virkelig Andebu, og de presset hardt for et seiersmål de siste minuttene av kampen. Men når dommeren blåste av kampen var sluttresultatet 4-4, noe jeg mener Horten kan være mest fornøyd med. Andebu kunne godt vunnet hadde de hatt marginene på sin side. Men jeg tror nok damene alt i alt var fornøyd med dagen.

Nok en gang kårer jeg Kaja til Andebus desidert beste spiller. Dernest vil jeg fremheve Elin som en god angriper, samt at jeg syntes at Sandra gjorde en mye bedre defensiv jobb i denne kampen enn sist - Flott! Og til dere andre; Joda, dere er så flinke sååååå......!

Etter kampen kunne trener Kay Andre by på bløtekake (fra mamma) og brus - Kay Andre fylte nemlig 27 år i dag, og vartet opp både damene og "pressen". Damene hadde pust nok igjen etter kampen, og sang bursdagsang til ære for treneren. Gave fikk han også. Tydelig at de setter pris på treneren sin!!!

Gratulerer med dagen fra Fevang's også Kay Andre!