25.05.2005 19:50

Hvittingfoss/Hof/Svarstad

Hvittingfoss IPL 1 - 1 1 5 av 9

Referat

Kampen mot et sammensatt lag fra Hvittingfoss, Hof og Svarstad skulle opprinnelig vært spilt på Andebu banen den 25. Mai, men etter ønske fra Andebu er kampen omberammet og spilles isteden i Hvittingfoss. Datoen er den samme og kampen går kl. 20:00.

Andebu's damelag fortsatt ubeseiret.

Andebu-damene reiste til Hvittingfoss med en seier og en uavgjort fra tidligere kamper, og trodde vel på forhånd at tapet kanskje lå på lur mot dette laget som har vunnet sine to første kamper, og med 18-0 i målprotokollen. Men det var før de møtte Andebu.

Og det skulle vise seg at hjemmelaget var ei hard nøtt og slå. Men det var Andebu som startet hakket hvassere enn vertene og var tidlig i kampen fremme foran hjemmelagets mål. Tre minutter var kampen da Linda kjempet til seg ballen nede ved dødlinjen og vi får en corner. Corneren slås over alle spillerne og det avklares. To minutter senere er Kaja i farta med et knallskudd som går like til side for mål. Så får vi en corner som ender ut i ingenting. Andebu har hatt presset de første ti minuttene av kampen, og hjemmelaget sliter med å komme til skikkelige muligheter. Den første store kommer på et langskudd som vår keeper Jeanette redder flott.

Andebu fortsetter presset og jentene spiller veldig godt i denne perioden. I det 11 minutt er det tid for kampens første mål, etter et nydelig vegg spill mellom Kaja og Elin, hvor sistnevnte skyter elegant  ned til side for keeper. Andebu leder 1-0.

Jenten klarer å holde et visst press, men utover i omgangen tar hjemmelaget mer og mer over, men uten at de på noen måte kjører over Andebu. Nøyaktig halvveis i omgangen skøyt hjemmelaget på mål, og i sin vei mot målet traff ballen en Andebu-fot og balles suste i tverrliggeren og over. En farlig stor mulighet.

To minutter senere blir både Kaja og Wenche driblet av og vingen får slått innlegg, men nok en gang er vi heldige da spissen bommer på ballen foran åpent mål.

Spillet utjevner seg noe og det blir mye spill på midtbanen. Hvert av lagene har noen småsjanser. Etter 23 minutter får vi frispark etter en felling av Kaja. Hun tar selv frisparket og keeper må gi retur på skuddet. Like utenfor målområdet er en Andebu-spiller som skyter en meter til side for mål. En god sjanse for Andebu.

De siste fem minuttene blir Andebu presset hardt og vi er gode som klarer og holde hjemmelaget på avstand frem mot pause. Det siste som skjer er en corner fra høyre som nikkes like over tverrliggeren av en av hjemmelagets angripere.

Annen omgang blir et fyrverkeri av en kamp og det blir tidlig klart at hjemmelaget ønsker å ta igjen det fortapte, og litt til...

De kommer allikevel ikke til de helt store målsjansene før litt utover i kampen. Omgangens første store sjanse er det derimot Andebu som står for. Og igjen er det Kaja som brenner av en kanon som dundrer i stanga og ut. Minuttet etterpå er vertene på farten, men en meget god keeper avverger forsøket med en flott utrusing da en angriper kommer alene mot henne.

Lillian, som gjorde en formidabel forsvarsjobb i dag, fikk kjempet ballen over dødlinjen da hjemmelaget kom med mange spillere, men corneren som ble slått perfekt inn i feltet ble headet i mål av en av de store jentene fra Hvi/Sva/Hof. Da var det spilt syv minutter av annen omgang.

12 minutter er gått da vår gode keeper redder et godt slått frispark, men uheldigvis pådrar hun seg en skade i venstre arm og må byttes. Susann tar på seg keeperdrakten og gjør en veldig bra jobb i mål resten av kampen.

Tre minutter senere var vertene igjen på farten og Lillian var fint med og forstyrret slik at ballen ble skutt til side for mål. Rett etter er de igjen fremme, men alene mot keeper blir spissen litt stresset og ballen går igjen like utenfor. Da det er gått 20 minutter får vi en tilsvarende hendelse etter at Andebuforsvaret sovner litt, men Susann er helt rå da hun ruser ut og redder skuddet nærmest med ryggen.

Etter at Hjemmelaget har presset mest de første 20 minuttene kommer Andebu litt sterkere en liten periode og får en halvsjanse med Kaja da hun dribler av en to-tre spillere, men skuddet blir i løseste laget.

De siste fem minuttene blir stort sett en forsvarskamp for Andebu. Hjemmelaget spiller høyt og har tre baller enten i tverrligger eller stanga, men ballen ser ut til å ha bestemt seg få å ikke ville inn i mål. I tillegg har de et par skudd som stryker på utsiden av stanga.

Dommer Odd-Arild Arntzen, som gjorde en utmerket jobb, blåser av kampen, og det er nok Andebu som kan være mest fornøyd med resultatet. Men vi kunne fort ledet med to mål etter første omgang, så når alt kommer til alt så syntes jeg det var et rettferdig resultat. Det gjelder ikke bare å score mål. Forsvaret må også fungere, og det gjorde det i aller høyeste grad i dag.

Vår beste i dag, og etter min mening banens beste, var som tidligere kamper helt klart Kaja. Hun er "overalt" på banen og tar aldri pauser - jeg er imponert!

Foruten at jeg syntes hele laget fungerte som et godt team i dag, syntes jeg det er verdt å nevne innhoppet til Susann, hvor hun jo gjorde en flott keeperjobb. Og så syntes jeg at både Wenche og Mari T. var mye bedre nå enn i de to foregående kampene. Lillian var sjef i forsvar!

Gratulerer med seieren!

Roar

Se damelagets side her

Mål

Målgivende  Målscorer
Kaja Elin

Kaja forsøker å avverge et skudd, men kommer litt for sent - Elin til høyre.

Andebu i angrep, men denne gang lykkess de ikke...

Kaja kastet, og Linda kjemper i nærkamp for å ta ballen.

Jeanette har nettopp reddet et frispark, og ballen er på full fart ut i retur-rommet.

En engasjert trener gir noen formanende ord i pausen...

Mari L spilte spiss i annen omgang, og ble behørig passet på...

Årets første gule kort sto Susann for etter en grisetakling av en av hjemmelagets spillere... Fyyyy skamme!

Her har nettopp vår keeper Jeanette slått ballen til corner, og uheldigvis gikk det hardt utover venstrehånden.