Kodal

Kodal IPL 1 - 3 3 8 av 12

Referat

Andebu-damene mot naboene fra Kodal

Damene dro til Kodal i dag med seier i tankene. Og seier skulle det bli mot sambygdingene fra Kodal. Seieren ble til slutt 3-1, men det gjenspeiler ikke helt hvordan kampbildet var. Andebu burde etter sjanser og spill vunnet med 4-5 mål til. Seieren førte Andebu opp på en femteplass på tabellen med åtte poeng, kun to bak serieleder Hvittingfoss/Hof/Svarstad.

Andebu starter med ballen i første omgang, og fra første spark på ballen viser damene muskler mot et heller tamt Kodal-lag, som har mer enn nok med å følge med til å begynne med. Det kommer flere skudd på mål av Andebus angripere, men ballen går utenfor eller keeper redder.

I forrige kamp mot Hvittingfoss/Hof/Svarstad var det Andebu som var heldige som klarte seg gjennom kampen uten flere baklengsmål. Nettopp slik er det jeg følte Kodal hadde lykken på sin side i den første perioden av kampen. Men det måtte jo bli mål av det bombardementet Kodal ble utsatt for. Og selv om det virket som en evighet der og da, tok det ikke mer enn tre minutter før Andebu scoret sitt første mål.

1-0 målet kom ved Mari Lysebakk. Kaja sendte en lang pasning fra midtbanen, Mari dempet fint, driblet av en forsvarer og fra veldig skrå vinkel satte hun ballen tilsynelatende enkelt ned til side for keeper.

Andebu presser voldsomt og eier kampen nå. Og så, etter seks minutters spill, dobler vi ledelsen. Denne gangen er det Elin (tror jeg! - gi meg beskjed hvis det ikke stemmer jenter...) som sender en lang ball opp i feltet. Der dukker Kaja opp, demper ballen mesterlig i farta, og skyter kontant ned til høyre for keeper. Dermed står det 2-0, og det ser lyst ut for Andebu. Desto mørkere for Kodal, som ser ut til å slite voldsomt.

Etter ni minutter er det Wenche som hadde kjempetreff, men ballen går like til side for målet. Kaja er i driblingshumør minuttet etterpå, men skuddet tilsvarer ikke dribleferdighetene denne gang, og går centimeterne over målet. Nesten hver gang Kodal starter oppspillet, stopper ballen hos en meget god Anita, som virkelig var i ryddehumør i dag.

Kodal-damene ser ut til å våke opp litt etter litt, og begynner å komme mer med i kampen. De har begrenset ledelsen til andebu med "bare" 2 mål de første 10 minuttene. Noe som de må være fornøyd med. Hjemmelaget får sin første reelle målsjanse etter 13 minutter. Det er Wenche som blir hektet av i en dribleduell, men alene mot keeperen vår beholdt ikke Kodal-spissen roen, og Jeanette reddet flott med en benparade.

Tre minutter senere er vi i angrep med tre angripere mot to forsvarere. Kaja kommer fossende med ballen, og har en medspiller på hver kant som hun kan slå til. Dette ser forsvarerne og passer opp en kantspiller hver. Tabbe! For målet åpnes jo for en noe overrasket Kaja som får en stor målsjanse, men skuddet blokkeres av keeperen.

Like etter er det Kodal som får en gedigen sjanse, og det er jo bare helt utrolig at ikke reduseringsmålet kommer. For åpent mål bommes det på ballen og den spretter langt utenfor dødlinja. Kodal er godt med nå og spillet vaier litt frem og tilbake, uten at noen av lagene kan sies å ha føringen.

Men Kodal får allikevel mål etter 20 minutter, etter en trippel-tabbe av forsvaret. Linn og Sandra har tilsynelatende kontroll på ballen, men "glemmer" og snakke sammen slik at en Kodal-spiller snapper ballen og får tuppet den oppover. Keeper roper og ruser ut for å ta ballen, men fomler litt og mister til samme Kodal-spilleren. Dermed blir det enkelt å sette inn reduseringsmålet.

De ti siste minuttene av omgangen er relativt jevnspilt, men ingen av lagene klarer å komme til noen store målsjanser. Dermed blir pauseresultatet 1-2.

I pausen er laget veldig innstilt på at denne kampen SKAL de vinne. Og annen omgang starter som første med mye press mot Kodal-målet. Dog ikke like store målsjanser som i starten på første omgang. Og Kodal er vel ikke så mye på hæla heller.

Men etter fem minutter kommer det en aldeles nydelig stikkball fra Elin mot målet til hjemmelaget. Kaja, som inviterte, sprang det hun maktet og litt til, og da en passiv keeper sto på streken var det bare for Kaja og kline ballen ned til høyre for keeper. Dette angrepet og målet var det klasse over!!!

Frem mot 11-12 minutter har Andebu et stort overtak, hvor blant annet Mari L. har en kjempemulighet alene mot keeper. Men skuddet, som ikke var altfor hardt, blir reddet keeperen.

Linda ble passet veldig godt på av Kodals store forsvarskjempe, som også var hjemmelagets beste spiller i dag. Men kom allikevel til et par gode målsjanser, hvorav en kjempemulighet i det 19. minutt: Hun klarer å løpe fra to forsvarere med ballen, og skyter hardt på mål, men det blir litt for trangt så keeper redder skuddet.

I det 24 minutt Har Kodal en god mulighet, men forsvaret avverger, og etter mye klabb og babb får Kaja dundret ballen oppover mot Mari T, som kommer på venstre kant. Rekker hun ballen blir det en stor sjanse, men dessverre så blir det litt for langt denne gang.

To minutter igjen av kampen gjenstår da Linda og Kodals nevnte forsvarer, nr. 13 braker sammen i en duell, og forsvareren blir kastet rundt og lander nærmest på hodet. Hun blir hjulpet ut på sidelinjen med store smerter, og blir senere fraktet til sykehuset for sjekk. vi krysser fingrene for at det går bra med henne;)

Det siste som skjer i kampen er en stuss fra Lindas hode mot, og over mål. Så kampen ender med en 3-1 seier til Andebu. En kamp der vi burde vunnet med i alle fall 4-5 mål mer etter min mening. Men for all del, damene er i alle fall med i toppstriden med bare to poeng opp til serielederne.

Neste kamp mot Kvelde vil nok bli en mye tøffere affære, og den kampen vil gi en god pekepinn på hvilken plassering laget kan håpe på i årets serie.

I de tidligere kampene har jeg ikke vært i tvil om hvem som har vært Andebus beste spiller, da Kaja har vært i en egen klasse. I denne kampen derimot står det mellom to spillere. Den en er Kaja som tidligere, men nå får hun konkurranse av Anita, som jeg syntes gjorde en fabelaktig jobb mot Kodal. Og siden jeg ikke får bestemt meg så blir det delt plass!