Kvelde

Andebu hovedbane 1 - 3 0 8 av 15

Referat

Damelaget tapte 1-3 mot Kvelde

Damelaget fikk besøk av Kvelde's førstelag i kveld. Og de gikk på årets første tap mot et mer rutinert lag. Andebu hadde nok forhåpninger om å kunne slå Kvelde, men til lagets forsvar ble laget noe amputert på grunn av skader. Kaja blant annet, var ikke spillbar i annen omgang og det får ta litt av skylden for inneffektiviteten foran mål.

Første omgang

Kvelde startet kampen med et voldsomt press og det tok ikke mer enn to minutter før ballen satt i nota. Målet kom etter en corner fra venstre, og en Kvelde-spiller fikk stå helt i fred å heade ballen mot mål. Kaja forsøkte å nikke ballen ut, men forgjeves, ballen gikk rett opp i tverrliggeren og i mål. Dette målet må nok etter min mening keeperen ta på seg ansvaret for etter å ha vært altfor passiv i feltet.

Kvelde fortsetter å legge press på Andebu et par - tre minutter til, men så kommer Andebu mer med i kampen og overtar faktisk føringen. De har sågar et bitte lite overtak store deler av omgangen, men effektiviteten foran mål er ikke så stor som den burde være. I det femte minutt skyter Andebu for første gang på mål, men skuddet fra Linda reddes av keeper. Minuttet etter er Anita frempå med storslegga, men ballen skytes over.

I det niende minutt får vi corner som Linda får en fot på, men ballen blir sparket ut av en forsvarer. To minutter senere er det Elin som skyter, men ballen går like over.

Kampen vaier litt att og frem i denne perioden og det er mye spill på midtbanen, uten at noen av lagene kommer til de store avslutningene. Helt til i det 15. minutt da Andebu fikk to gode sjanser rett etter hverandre. Først vad Elin, så ved Linda som begge skøyt utenfor. Men halvminuttet senere lykkes det Andebu å utligne. Målet kommer etter et perfekt angrep, der Marie T. løper på høyre kant med ballen, legger inn foran mål der Linda demper flott, vender og forsøker skudd. Skuddet blokkeres av en forsvarer, men Elin er kjapt på returen og dundrer ballen i nettet.

Andebu er veldig gode nå og har absolutt føringen i kampen. 17 minutter er gått da Elin tar en corner som stusses ut i feltet. Der kommer Anita og skyter hardt og lavt, men ballen fyker dessverre like utenfor.

Kvelde er med mer nå og det blir mye midtbanespill. Ingen av lagene klarer å komme til sjanser. Ikke før i det 21 minutt da Anita klinte til og ballen traff hjørnet på tverrliggeren så målet dirret.

Så er det Kvelde som kommer i angrep og har skudd i tverrliggeren. Ballen returnerer ut i feltet og etter hvert til corner. Corneren tas og det blir mye klabb og babb inne i målområdet helt til ballen havner hos en umarkert Kvelde-spiller bakerst. Det blir enkelt å score for henne derfra. Igjen litt passivt forsvarspill.

Andebu går rett i angrep etter avspark og Susan kjemper seg til en corner, som tas av Elin. Etter corneren er slått får Susan etter hvert ballen,  og skyter, men treffer litt skeiv og ballen går langt utenfor. Like etter er det at Linda dribler av to spillere og i steden for å sende til en umarkert medspiller skyter hun utenfor. Linda er i driblehumør og gjentar situasjonen minuttet senere, men denne gangen redder keeper.

I det siste minutt kommer det nok et mål i mot oss. Og det starter allerede da Andebu er i angrep. Istedenfor å spille mister Elin ballen langt inne på Kveldes banehalvdel. Kvelde kontrer, ballen slås tvers over og forsvaret tør ikke å gå i takling, og skuddet som kommer er keeperen sjanseløs på.

Lagene går dermed til pause med 1- 3 i favør Kvelde. Og etter sjanser og spill er det langt fra fortjent. For det er Andebu som har hatt ballen aller mest, men det har vært store effektivitesforskjeller på lagene, der Kvelde har vært langt giftigere foran mål.

Annen omgang

I annen omgang måtte laget klare seg uten Kaja, og hennes fravær merkes godt. Omgangen skal vise seg å bli jevnere enn den første, med omtrent like mye ballbesittelse til begge lag.

Kvelde går først i angrep, men ballen havner over dødlinjen. Keeper kaster veldig kort og en Kvelde-spiller snapper ballen, men et våkent forsvar rydder opp.

To minutter er gått før Andebus første gode sjanse kommer. Elin legger inn til Linda, som demper og får skutt. Keeper må gi retur ut i feltet. Der kommer Linn løpende og får skutt, men dessverre utenfor.

Bitte lite overtak Andebu nå. Linda blir felt ca. 12-13 meter foran mål. Elin tar frisparket, men det blir keepermat.

Jeanette (keeperen vår) er meget god da hun er flott nede på et Kvelde-skudd. Påfølgende corner heades like over mål. Nå er det et skikkelig kjør mot hjemmelaget. I det 12 minutt får Kvelde frispark, men ballen går rett på keeper. Like etter kommer det nok et skudd, men denne gangen utenfor. Noe som gjentar seg minuttet senere.

I det 17 minutt blir Jeanette skadet da hun redder et skudd, og må forlate banen. Som i kampen mot Hvittingfoss/Svarstad/Hof tok Susan keeperjobben, noe som jo fungerer utmerket både da og nå.

Men det er Kvelde som presser nå, og Andebu har nok med å forsvare seg. Lillian er god når hun rydder opp i eget forsvar og setter i gang et angrep på direkten. Hun blir selv med oppover og etter litt småfint spill kommer Lillian til skuddsjanse, men skuddet blir for dårlig og keeper redder.

Kampen vaier fra det ene til det andre laget og Andebu er det som presser noen små minutter på tampen. Største sjanse har Linda i det 25 minutt, men nok en gang blir skuddet upresist og går rett på keeper.

Kvelde få sin siste sjanse et par minutter senere, men Wenche rydder opp i situasjonen. Hun blir straffet med å få 100 kilo varmt flesk over seg, og tok telling direkte. Hun byttes ut.

Siste som skjer er et skudd fra Anita som keeper redder greit. Dermed ender kampen 1-3. Et resultat som, etter min mening, Kvelde kan være kjempefornøyd med. Etter sjanser og spill mener jeg at Andebu burde ha vunnet kampen. Men når det er sagt så er jo poenget med fotball og få ballen i mål. Der var Kvelde flinkere, og Andebu-spillerne bør kanskje ha litt mer skuddtrening...!

Dagens beste Andebu-spiller er jeg usikker på, men selv om jeg nok er noe inhabil syntes jeg Linda gjorde en veldig flott jobb i dag, selv om målene uteble. Hun jobbet bedre enn tidligere kamper og spilte jo også hele kampen i dag. Jeanette gjorde noen gode redninger og fortjener honnør for det. Eller var det en del bra tendenser fra flere spiller i perioder av kampen.

Selv et forsmedelig tap satt ikke disse jentene ut av spill - de var like blide etter kampen. Det er sånn det skal være...!