23.05.2005 18:30

Kvelde/Hvarnes

Kvelde 2 - 6 3 3 av 6

Referat

Endelig kom årets første serieseier for jenter 14/15 da de på bortebane tok en overbevisende seier over Kvelde/Hvarnes. Jentene var langt bedre i denne kampen enn sist mot Hedrum, og viste at de kan bruke kantene og spille sammen som et skikkelig godt team og etter to tap av to mulige i tidligere sesonger var det på tide med en aldri så liten revansje.

Kampen startet jevnt og begge lag hadde ballen omtrent like mye de første fem-seks minuttene. Madeleine var godt fremme og hindret en mulighet for hjemmelaget i det sjette minutt, men etter dette overtok Andebu sakte men sikker spillet og kom stadig til noen halvsjanser. Linda hadde en mulighet åtte minutter ut i kampen, men skøyt et ikke veldig hardt skudd rett på keeper. 11 minutter var gått da Marita slo en corner fra venstre, og Linda fikk skutt, men rett utenfor.

Andebu hadde trykket i denne perioden, og selv om hjemmelaget var frempå en og annen gang ble det ikke til de store sjansene. I det 13 og 14 minutt hadde henholdsvis Linda og Ann Cecilie skudd på mål, men uten at det heller resulterte i scoring.

Scoring derimot ble det da uret viste 15 minutter, men det var Kvelde/Hvarnes som på en kontring klarte å sette ballen i mål. Høyre ving dro med seg ballen nedover siden og la inn en perfekt ball til spissen, som dempet og skøyt rett på mål. Og det var et skikkelig treff som Madeleine ikke hadde noen mulighet til å redde.

Selv om vi lå under fortsatte jentene å presse, og etter et par bytter ble det enda mer trykk fremover. Spesielt på høyre kant. Og det var nettopp fra høyre side at Siv fikk lagt inn til Trude som fikk kjempetreff fra omtrent 15 meter og scoret sitt første seriemål denne sesongen. Da var det gått 19 minutter og stillingen var 1-1.

De neste minuttene var vertene mer med og spilte seg frem til et par halvsjanser, blant annen et corner som så farlig ut, men forsvaret fikk avklart. I det 23 minutt slår Maja en nydelig stikkball til Cecilie, men hun er en halvmeter fra å nå ballen før keeper snapper den. Tre minutter senere har Mina en stor målsjanse, men denne gangen går skuddet i keeper og ut til corner. En corner det ikke ble noe ut av.

Minuttet igjen av omgangen skyter Linda en hard ball, og keeper må gi retur. Der er Mina raskt på og får lempet ballen til side for en fortvilet keeper. Dermed går lagene til pause til stillingen 1-2.

Trener Eirik er ganske fornøyd med jentene, men formaner dem til å stå på enda litt ekstra i annen omgang. I første omgang var Kvelde/Hvarnes veldig flinke til å pakke inn spissene våre, og han maner jentene til å spille mer vegg for å komme rundt forsvaret.

Det virker som om Pep-talken i pausen får jentene til å tenne litt ekstra. For etter avspark i annen omgang setter Andebu fart rett i angrep, og det var bare uflaks at Cecilie ikke satte ballen i mål etter innlegget fra Siv etter bare 10 sekunder. Cecilie er frempå minuttet senere, men heller ikke nå går det veien.

Maja dribler av et par midtbanespillere og drar seg nedover høyre kant, får lagt fint inn og igjen er det Cecilie som er frempå, men det vil seg ikke for Cecilie i dag, og ballen blir stoppet av keeper.

Etter 35 minutter får Trude en identisk mulighet som hun scoret på i første omgang, og den tar hun like godt vare på denne gang. Fra 15 meter skyter hun hardt og utagbart for keeper. Vi leder 3-1.

Tilsvarende mål får vertene tre minutter senere og de nærmer seg igjen. Men det er Andebu som har spillet og bare en gang i blant kommer vertene til noen halvsjanser. Andebu-jentene trykker enda mer på og det virker som om at de virkelig har bestemt seg for å vinne kampen. Alle jobber hardt og det er nesten som om Rosenborg-effekten har flyttet fra Trøndelag til Andebu.

Siste halvdel av kampen handler det bare om et lag og det er Andebu. Etter 45 minutters spill løsner det endelig for Linda også. Forsvaret til hjemmelaget går litt opp i limingen og Linda får større rom å spille på. Hun felles og får frispark fra omtrent 20 meter. Linda kliner til og ballen sitter klistret borte ved venstre stolpe og vi går opp i en 4-2 ledelse.

54 minutter ut i kampen er hjemmelaget på en liten visitt, men Andebu får avklart. Mina ser Linda sår langt opp og slår en lang pasning oppover. Med to spillere i ryggen demper Linda ballen og dribler disse raskt av og fosser mot mål. Alene mot keeper gjør hun ingen feil og setter ballen kontrollert ned til venstre. Keeperen få en skade i denne duellen og må erstattes av en utespiller som tar på seg keeperhanskene. Og hun var faktisk veldig god og avverger et par store sjanser til Andebu.

To minutter før slutt setter Linda punktum med sin tredje strake scoring og dermed ekte hat-trick. I forkant av scoringen er det Trude som i et skuddforsøk nærmest lobber ballen over forsvarerne til vertene. Mellom dem og keeper kommer linda og har bare å bredside ballen i målet.

Andebu-jentene vinner til slutt 6-2 og det på en overbevisende måte. Og jeg er imponert over arbeidsmoralen til jentene i dag. Alle tok ansvar og det var en glede å se hvordan de spilte med meningsfylte pasninger, gode defensive holdninger i forsvaret og ikke minst hvordan kantspillerne jobbet fremover. Det blir vanskelig å fremheve noen enkeltspillere ut fra de jeg så i dag så den beste spilleren på laget må bli ALLE!