06.06.2005 19:30

Store Bergan

Møylandsletta 5 - 3 3 12 av 15

Referat

På Møylandsletta gikk kveldens siste kamp mellom Andebu og Store Bergan for J-14/15. Og det ble et like spennende oppgjør som i kampen tidligere på kvelden  Første omgang gikk spillet begge veier og pauseresultatet 2-1 gir et greit bilde av omgangen. I annen omgang overtok Andebu mer av spillet og kunne til slutt sikre seg 5-3 seier etter meget godt spill.

Første Omgang:

Andebu-jentene starter tøft og legger press på gjestene med en gang. Kampens første sjanse står Linda for med skudd fra 12-14 meter som keeper redder relativt greit. Seks minutter ut i kampen er Store Bergan frempå å ypper seg, men den meget gode keeperen vår Madeleine var våkent fremme å avverget. Madeleine fremsto forøvrig som en av banens beste i dag, med flere kjappe utrusninger og gode redninger.

I det 11. og 12. minutt hadde henholdsvis Emilie og Anette gode skudd på mål, men begge skuddene gikk over. Samme gjelder for Trude minuttet senere. Vanskelig å presse ballen ned i stressede situasjoner. Like etter rotes det voldsomt i forsvarsleddet og takket være Madeleine så er stillingen fortsatt 0-0 etter halvspilt første omgang.

16 minutter er gått da keeperen til Store Bergan slo en av de veldige lange ballene sine opp mot spissen sin. Spissen fikk dempet, vendte, og skøyt mot mål, men heldigvis gikk ballen til side for mål.

17 minutt er Maja i skuddhumør, men også denne gang går ballen til side for mål. Men så løsner det endelig. Etter mye kjemping om ballen rett foran målgården får til slutt Mina ballen, og klinker til - ballen fyker i nota. Da har det gått 23 minutter.

Minuttet etterpå får vi nok et mål. Denne gangen ved Trude, som med stor vilje og kraft skyter en returball via en motspiller og i mål. 2-0 er stillingen nå. Dessverre for Trude satte taklingen henne ut resten av kampen.

Mot slutten av omgangen jevner spillet seg ut litt og Store Bergan har en god sjanse i det 26 minutt, men Madeleine er nok en gang flott ute i feltet og forstyrrer. Like etter kommer Siv til en mulighet for Andebu, men skuddet går like til side for mål da hun skyter fra skrått hold. Keeper kommer ut på en tilsvarende sjanse for Linda halvminuttet senere.

Rett før hvilen ser det ut for at Andebu skal gå til pause med 2-0 ledelse, men gjestene fra Sandefjord har på langt nær gitt seg. Og plutselig er det ingen Andebu-spillere som vil ha ballen. De står nærmest å ser på at Store Bergans angriper løper oppover med ballen og da er det jo nesten umulig å ikke score. Dermed står det 2-1 til pause, noe som er helt greit etter spill og sjanser. Andebu har dog kanskje hatt mer ballbesittelse.

Annen Omgang:

Andebu starter omgangen meget godt, og legger stort press på gjestene. Spillet foregår for det meste på Store Bergans banehalvdel resten av kampen.

Første målet i omgangen kommer ved Linda, etter flott soloprestasjon der hun dribler av en forsvarspiller, vender om og skyter fra omtrent 10 meter rett opp i krysset. Da er det gått seks minutters spill.

I det ellevte minutt for bortelaget en kontring, men en våken keeper ruser ut og blokkerer. Samme skjer minuttet senere.

Fjorten minutter er gått av annen omgang da Linda kan putte på sitt andre for dagen, og øker ledelsen til 4-1. Målet kommer etter veldig fint veggspill med Cecilie. Skuddet går ned i venstre hjørnet, utagbart for keeperen.

Store Bergan får en kontringsmulighet to minutter senere, men denne ganen er det Anette som er ryddepike. Med vilje og tæl stopper hun forsøket på en perfekt måte.

Andebu fortsetter å spille høyt. Noe som gir sjanser hele tiden. Maja er frempå med en god avslutning, men skuddet går over og ut. I det 18 minutt er det nok en gang Andebu-scoring. Og etter en skikkelig arbeidsinnsats av en meget god venstreving Siv Therese Gran, får hun slått et innlegg som går helt over til Cecilie, som blir noe overrasket da ingen i klyngen foran stopper ballen. Men hun får et bein på ballen, og den nærmest triller over målstreken helt nede i venstre hjørnet. da leder jentene 5-1.

De neste fem minuttene er kampen mer jevnspilt, og Store Bergan får et mål i det 23 minutt, etter noe tafatt forsvarspill av Andebu.

De siste 7 minuttene er det Andebu-jentene som styrer kampen, og presser voldsomt. Både Linda, Siv og ikke minst Cecilie har mengder med skudd på mål. Men ballen nekter å gå inn. I steden er det gjestene som på en kontring får det siste målet i kampen. Dermed blir sluttresultatet 5-3 til Andebu.

Jeg syntes laget spilte veldig flott i dag, med mye kombinasjonspill og mye godt spill på vingene. Alltid vanskelig å trekke frem enkeltspiller etter en slik kamp der mange spiller veldig godt, men jeg må bare si at Siv imponerte meg skikkelig i dag. For slik som hun jobbet for å få ballen gang etter gang er rett og slett gøy å se på. Ofte gir man seg litt for lett på dette nivået, men etter hva jeg så, gjorde ikke Siv det i dag.